Bobule Amla zahrnují dvacetkrát vitamín C v pomerančích, což z nich činí opravdové superpotravinové

bobule amla zahrnují dvacetkrát vitamín C v pomerančích, což z nich činí skutečnou superpotravinu
od Donna Earnest Pravel

(NaturalNews) Amla bobule, známé také jako indické angrešt, jsou koláčem, světle zelené až žluté ovoce známé v ajurvédských tradicích jako posvátné ovoce, které uzdravuje jak fyzické, tak emocionální srdce. Vědci potvrdili výhody bobulí AMLA jako antioxidantu, protože bobule AMLA jsou přirozeným zdrojem vitamínu C ve formě kyseliny askorbové a jsou bohaté na flavanoidy a polyfenoly. Amla bobule ve skutečnosti zahrnují dvacet až třicetkrát vitamín C za libru než pomeranče, které Amla bobule bobule o bobule o neuvěřitelně efektivní superfood. Toxiny jater, cholesterol s vysokou krví a podmínky ledvin souvisejících s věkem byly vědecky prokázány jako korigovány s antioxidačními vlastnostmi obsaženými v bobulích AMLA.

Prášek a extrakt amla snižuje krev Belgická fotbalová reprezentace Dres a jaterní cholesterol u králíků a potkanů

V roce 1988 zveřejnil International Journal of Cardiology studii zahrnující sto králíků. Vědci si přáli znát dopady tří různých indických botanik na hladinu cholesterolu králíků. Jednou z botanik byl Amla. Botanické látky byly poskytnuty kromě diety s vysokým cholesterolem. Hladiny cholesterolu byly stanoveny po šestnácti týdnech proti správě skupiny králíků, kteří byli krmeni pouze s vysokým cholesterolem. Všechny tři botanické látky, včetně AMLA, značně snížily hladinu krve, srdce a játra ve srovnání se skupinou řídící skupinu.

Japonská studie provedená v roce 2005 toto zjištění potvrdila. Aston Villa FC Dres Journal of Nutriční vědy a vitaminologie (Tokio) hlásil studii, kde byl produkt AMLA podáván potkanům, které byly vyvolány tak, aby měly vysokou hladinu cholesterolu. K potkanům bylo přiváděno dvacet až čtyřicet mg buď extraktu AMLA nebo extraktu AMLA na kg tělesné hmotnosti. AMLA výrazně snížila hladinu cholesterolu v krvi v krvi in vitro i na živých potkanech.

Bobule AMLA snižují renální dysfunkci související s věkem oxidačním napětím u potkanů

Vzhledem k tomu, že bobule AMLA mají tak vysoký obsah vitamínu C a jsou považováni za superpotravinu kvůli antioxidačním vlastnostem, vědci z Institutu přírodní medicíny na University of Toyama v Japonsku se snažili prozkoumat dopady AMLA na onemocnění ledvin u potkanů. Uruguayská fotbalová reprezentace Dres Konkrétně se vědci zaměřili na oxidační napětí v ledvinách starších potkanů. Krysy byly podávány buď prášek AMLA, nebo extrakt na bázi alkoholu (tinktura) na bázi alkoholu na sto dní. AMLA měla pozitivní účinek na hladinu dusíku kreatininu i močoviny u stárnoucích potkanů. Krevní tlak potkanů byl také snížen tím, že přijímá AMLA. Jiné markery naznačují, že prášek a extrakt AMLA snížil oxidační napětí kvůli stárnutí u starších potkanů. Vědci zabalili, že AMLA bude velmi užitečným antioxidantem pro poruchy ledvin souvisejících se procesem stárnutí.

Zdroje pro tento krátký článek zahrnují:
Horská růže byliny.com, „Amla bylina a ovocný profil“

PubMed.gov, „Ajurvédské léky Haritaki, Amala a Bahira snižují aterosklerózu vyvolanou cholesterolem u králíků.“ C.P. Thakur, et al. International Journal of Cardiology listopad 1988; 21 (2): 167-75.

PubMed.gov, „Vliv AMLA (Emblica Officinalis Gaertn.) Na hypercholesterolemii a peroxidaci lipidů u potkanů krmených cholesterolem.“ H.J. Kim, et al. Journal of Nutritional Science and Vitaminology (Tokio). Prosinec 2005; 51 (6): 413-8.

O autorovi:
Tento krátký článek je nabízen s laskavým svolením Donny Earnest Pravel, majitelka a vedoucího redaktora Heart of Texas Copywriting Solutions.com. Získejte zcela zdarma dvojnásobné tipy na přirozené léčení a bylinky tím, že jdete na svůj blog, Bluebonnet Natural Healing Therapy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.